Anbefalinger

 

”Filmen filmen klarer å belyse fosterbarn dilemmaer på en varsom, usentimental og sober måte. ‘Børns Vilkår’ kan bare anbefale denne filmen til alle.”

Bente Boserup, souschef, Foreningen Børns Vilkår i Danmark.

______________________________________________________________________

 

"Det er en fantastisk film som treffer sentrale punkter vedr. plassering i fosterhjem. Den traff oss, rev oss med og vi synes den var helt fantastisk!"

Hanne Niemann og Marianne List, Plejefamiliernes Landsforening.

______________________________________________________________________


“Terningkast 6, og ikke mindre. Filmen om fosterbarn sett fra barnas perspektiv, er empatisk, mild, dyp og gir et sjeldent og klart innblikk i hva som rører seg av tanker og følelser i hodet til barn som ikke kan bo i sin egen kjernefamilie.

 

Filmen er en øyeåpner med bred appell. Det er ingen tvil om at både foreldre, fosterforeldre, fosterhjemskonsulenter, saksbehandlere i barne- og familiesaker og psykologer med behandlings- og veilederoppgaver i denne målgruppen, kan høste mye inspirasjon og få økt forståelse for fosterbarnets behov.

 

Den vil også være veldig lærerik for lærere og pedagoger og vil med fordel kunne brukes i undervisningen. Og ikke minst vil fosterbarn få glede av å kunne gjenkjenne seg selv i andre som er i samme situasjon, og filmens barneambassadører vil kunne ses som gode rollemodeller, som viser at det nytter.

 

De medvirkendes autentisitet, de knivskarpe uttalelsene, de vakre filmatiske rammeverkene og skiftende fokus og tempo bidrar til at man som seer og lytter blir engasjert fra start til slutt".

Carl Kühl - leder for psykologgruppen i Roskilde, Danmark.

(Det største private behandlingscentert på Sjælland)

______________________________________________________________________

 

"Jeg synes filmen behandler de dilemmaene, følelsene og reaksjonene fra omverdenen som fosterbarn opplever. Den er rørende og skaper en bredere innsikt i barnas følelser. Jeg gleder meg til vi skal bruke den"

Ulla Agerskov, Børne- og Fritidsdirektør.

______________________________________________________________________

 

"Spennende og nytenkt. Gripende og opplagt til refleksjoner og samtale for alle. Bør ikke minst brukes i sosialfag-undervisningen på skoler og utdannelsesinstitusjoner, ses av myndighetspersoner – politikere, kommunale personer m.m. Mesterlig instruert og uendelig nyansert"

Lilli Bach Andersen, Socialpædagogernes Landsforbund i Danmark.

______________________________________________________________________

 

“Det er en vidunderlig film. Det er en film som kan røre og glede så vel barn som foreldre, fosterforeldre og diverse behandlere, men først og fremst en film som man blir klokere av. Det ble i hvert fall jeg, på tross av 30 års arbeid med barn, unge og familier".

Maria Kudsk, Saksbehandler i Ballerup Familieteam.

______________________________________________________________________

 

“Jeg tror, at datteren min ville være bestevenner med dem alle sammen. Hun synes de var tøffe og utrolig søte"

Ida Hammen, Ph.d.-stud. Roskilde Universitet.

 
© René Bo Hansen
 

Gratulerer med filmen!!

 

Jeg ble også rørt og imponert over de barna som uttaler seg. Det er sjeldent jeg ser en film der barnas eget perspektiv kommer så tydelig fram. Utrolig mange dilemmaer, problemer og utfordringer fosterbarn står overfor blir belyst.

 

En fantastisk film å vise til fosterhjemsfamilier, både dem som står midt oppe i det og dem som overveier å bli fosterforeldre. Her er temaer for en hel dags kursus (og mer til).

 

Filmen vil også egne seg som undervisningsfilm for sosialarbeidere og andre som arbeider i forhold til fosterbarn. Dessuten tror jeg barn og unge som er på vei til å komme i fosterhjem, og selvfølgelig barn som er i fosterhjem, vil ha glede av den.

 

Hilsen Gunnar Eide Familieterapeut