Hvorfor medvirke?

 

 

 

Freya 16 år

 

Jeg er glad og stolt over at vi har fått filmen ferdig, for det er virkelig bruk for den.

Når man f.eks. hører om barn som blir misbrukt eller behandlet dårlig, så får jeg det veldig dårlig når jeg tenker på de barna og unge, og tenker på hvor viktig det er at filmen kommer ut.

Mange alminnelige familier snakker om hvor hardt de barna må ha det, og om hvordan man kan hjelpe dem. Derfor er det viktig at de, og mange andre, kommer til å forstå at noen fosterfamilier virkelig kan være livsreddere. Vi er veldig mange som har det bra i fosterhjem.

Det har også vært enkelte historier om fosterbarn som har blitt dårlig behandlet. Og så tror mange at det bare er slik. Det er garantert mange, som derfor kommer til å se ned på fosterfamilier og barnevernsbarn, selvom det kanskje ikke er hensikten deres, men mange vet ikke bedre.

Alminnelige kjernefamilier har aldrig opplevd eller vet noe om, hvordan et slik liv som dette er, noe som jeg synes er ergerlig. Det skal vi gjøre om på. Jeg håper virkelig mange kommer til å se filmen vår.

 

 

 

Linea 13 år

 

Jeg sa ja til å være med i filmen fordi jeg tenkte at den kunne vise barn som skal i fosterhjem, at de ikke har grunn til å være redde.

Jeg synes filmen er viktig, fordi den viser hvordan man kan ha det som barn/ung, og hvilke tanker man får, men at det også kan ende godt, at man kan få noen voksne å gå til hvis man er lei seg, eller har problemer.

Jeg tror, at mange ganger, hvor man hører om barn som har hatt det dårlig i lang tid hos fosterfamiliene sine eller når de bor hjemme, så skyldes det at det ikke er noen som lytter til barna.

Kanskje fordi barna ikke akkurat sier noe, fordi de er redde for hva som så kan skje. Eller kanskje fordi de voksne ikke forstår, hvordan det er å være barn med et slik liv.

Derfor er det viktig at vi tør å rope høyt og fortelle om hvordan det er å være oss.

 

 

 

Johnni 13 år

 

Jeg ville gjerne være med i filmen, fordi jeg synes det kunne være spennende, og det er et viktig emne.

Det er viktig at nye fosterbarn får vite hva de går til, og det er viktig at andre forstår hvordan det er å leve som vi gjør.

Når jeg ser nyheter med fosterbarn som har hatt det veldig dårlig i fosterfamilien sin, så synes jeg det er vanskelig å forstå at det ikke er noen som har hjulpet dem.

Det kan ikke være riktig... og det må vi gjøre noe med. Jeg håper filmen vår også kan brukes til det.

 

 

 

Joline 13 år

 

Jeg synes, det er en viktig film, fordi det er mange gode råd i den, og jeg vet selv at når man akkurat har kommet til en fosterfamilie, da føler og tror man at man er den eneste i verden, det er noe galt med.

Derfor er denne filmen viktig, fordi man får vite at man ikke er den eneste, og at den familien man har havnet i, er der for å hjelpe og støtte i livet.

Jeg har det bra, men jeg tenker selvfølgelig noen ganger på hvordan livet mitt er. Det vil alltid være vanskelige situasjoner i livet til fosterbarn, og det er viktig, at man har noen voksne som kan trå til hele tiden, for man har bruk for å vite at det er noen der til å støtte og hjelpe.

Slik vil det være hele livet for barn som meg. Jeg har også havnet i en familie der det er andre fosterbarn - jeg har bl.a. en søster som er 33 år, og som alltid har vært der.

 

 

 

Yonis 13 år

 

Jeg sa ja til å være med i filmen, fordi jeg synes det kunne være spennende å fortelle historien min.

Jeg håper andre fosterbarn kan ha glede av å se filmen, så det kan hjelpe dem. Det viktigste med filmen, synes jeg, er at andre barn kan få svar på spørsmålene sine omkring det å være i, eller være på vei til en fosterfamilie.

Jeg synes også det er viktig at de som fører tilsyn, og alle de andre voksne som er med til å bestemme over livet vårt, ser og hører om hvordan livet vårt er.

Selv har jeg vært heldig med å ha hatt den samme saksbehandleren, mens jeg har hørt om noen hvor det skiftes saksbehandler så ofte at det ikke er den samme som kommer 2 ganger på rad.

Jeg ønsket selv å komme i fosterfamilie da jeg bodde på barnehjem, og det har jeg ikke angret på siden. Godt med en familie… veldig godt.

 
© René Bo Hansen