Sitater fra filmen

 

Sitater fra de medvirkende barna i ”Fortellingen om Rosa”

 

 

 

Joline 13 år

 

”Man vet godt at moren og faren sin, de også har noen personlige feil, men, altså, man elsker dem jo veldig mye, og man vil ikke at andre synes at de er dumme og sier noe stygt om dem, for man elsker dem jo egentlig så høyt allikevel”.

 

 

 

Linea 13 år

 

”Noen ganger så drakk hun og det var ubehagelig, fordi man kunne bare høre at de bråkte. Noen ganger så hørte jeg dører som ble lukket, og så var det bare helt stille, så hadde de bare gått”.

 

”I starten trodde jeg at jeg var den eneste som bodde i fosterhjem… for jeg kjente jo ikke andre”.

 

”Det som jeg er glad for med min fostermor, det er, at hun ikke gir opp – også selvom jeg noen ganger gjør noen dumme ting”.

 

 

 

Yonis 13 år

 

”Det kan være vanskelig å snakke med andre om det, fordi de forstår ikke helt ordentlig hvordan det er å leve uten moren og faren sin”.

 

”Det første året fortalte jeg ikke fosterforeldrene mine om problemene mine, fordi jeg tenkte, hva de ville synes om meg …”

 

”Det værste er at hun drikker. Og jeg vil jo gjerne ha moren min helt til jeg blir voksen. Godt å ha en fosterfamilie, hvis det nå skulle skje noe… ”

 

 

 

Freya 16 år

 

”Det vanskeligste er at jeg savner familien min hele tiden, veldig mye, og bruker mange krefter på å bekymre meg om de er ok”.

 

”Jeg føler et riktig stort svik fra moren og faren min sin side, inni meg. Men ett eller annet sted så forstår jeg dem også veldig godt, og jeg har stor respekt for at moren min valgte å sende meg til en fosterfamilie, selvom jeg hadde det litt merkelig med det i starten, og jeg da ikke kunne forstå, hvorfor min egen mor hun sendte meg vekk …. ”

 

”Hvis det er noen som sitter i en fosterfamilie og har det veldig dårlig, så blir man nødt til å åpne munnen og fortelle noen om det ….”

 

 

 

Johnni 13 år

 

”Det var barnehjemmet som bestemte at jeg skulle til en fosterfamilie. Da jeg skulle i pleie, besøkte jeg fosterforeldrene mine mange ganger. Som jeg husker det, så var jeg stolt over at jeg skulle til en fosterfamilie. Jeg var også litt nervøs, og hver gang de kom så gikk jeg ut i hagen og klatret opp i et tre, og så lurekikket jeg ned på dem…”

 

”Min mor skulle ønske at vi bodde der hjemme, men hun vet godt at vi har det mye bedre der hvor vi bor nå. Jeg har det veldig, veldig godt der jeg bor nå, og jeg vil ikke flytte derfra før jeg blir atten, eller når jeg flytter hjemmefra”.

 
© René Bo Hansen
 
 
Nedlast i Wordformat:
 

Sitater fra filmen (3MB)

 
 
Nedlast bilder af de medvirkende her:
 
Bilde til nedlasting
 
 
Nedlast andet pressemateriale her:
 
Pressemateriale
 
 
Pressekontakt:
 

Nordstjernen Film og TV

Instruktør René Bo Hansen

Tlf. 0045 - 50 93 13 39
stjernefilm@mail.tele.dk